tisdag 30 juni 2015

Uppförd på bevakningslistan: Stenhuggarens dotter

Serien Släkten del 7 - utgivningsdatum den 1 september:

Dags att uppmärksamma den sjunde delen i romanserien från Historiska Media: Stenhuggarens dotter av Ewa Klingberg. Klart den fördes upp på bevakningslistan på Bokus! Beslutade mig för att fortsätta läsa den här bokserien efter att ha läst den sjätte delen Ringens gåta av Elisabet Nemert.

Så här beskrivs den historiska romanen Stenhuggarens dotter från förlaget:

"Sissela Konradsdotter föds 1252 i smålandet Njudung. Hennes far är känd för sin magiska förmåga att förvandla stenar till konstverk. Hans berömmelse når ända till kungaborgen i Stockholm, och han får en inbjudan av kung Valdemar.

Dottern Sissela följer med till Stockholm och snart är hon en central del av kung Valdemars liv. Men maktstriderna och intrigerna på kungaborgen tvingar henne på flykt. Med sig får hon kungens frilloson Erik och den ring som under århundraden burits av kvinnor i maktens närhet. En dag många år senare hinner verkligheten i kapp Sissela, och hennes hemligheter riskerar att avslöjas.

Stenhuggarens dotter är den sjunde fristående delen i Historiska Medias omtyckta romanserie Släkten. Ewa Klingberg tar läsaren med på en dramatisk resa till en sägenomspunnen tid."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)