fredag 11 september 2015

My generous weekend is all booked!


A chocolate box and reading:


Choklad med hög kakaohalt sänker bl.a. blodtrycket, kolesterolvärdet och är antidepressivt. Ju högre kakaohalt ju mer antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Forskningsrön påvisar att bokläsning utvecklar delar av hjärnan som behövs för bl.a. språket, minnet, bearbetning av synintryck och förmåga till att följa "djupa obrutna tankegångar". Studier (vid University of California i Los Angeles) visar att dessa områden i hjärnan faller i träda rent fysiskt hos personer som inte läser böcker. På sätt och vis fungerar hjärnan inte alldeles annorlunda än musklerna - bokläsning blir som fysisk träning för hjärnan. Inlärning underlättas alltså på så vis genom bokläsning.


Kontentan av det hela:

När tid och lust sammanfaller denna helg - plocka fram en god bok och njut tillsammans med en bit hälsosam choklad; för en spänstig hjärna och ett glatt humör.


Helgens deluxe fysträning för hjärnan:

Vem var Alice? T.R. Richmond

Huset Ushers undergång Edgar Allan Poe

13 Svarta sagor

De försvunna Caroline Eriksson

Doktor Joseph Andreas Roman

Den stumma flickan Hjorth/Rosenfeldt

...ja, och så även Illdåd av Dick Harrison (snart utläst) och lördagens korta novell
Minnet av H.P. Lovecraft då förstås!

1 kommentar:

  1. Vilka härliga kombinationer, massor av goá böcker och gó choklad. Vilka roliga budskap det var på chokladen-toppklass!
    Själv har jag just börjar sätta tänderna i "Lewismannen" av Peter May; en helt ny författarbekantskap. Vi får väl se om jag inte kan hitta en bit god choklad till den också :-)!
    /Sys

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)