onsdag 2 september 2015

Några böcker att köa för...


Vem var Alice?, T. R. Richmond


Beskrivning från Massolit förlag:
"Psykologisk thriller med annorlunda upplägg.

Alice Salmon hittas en vintermorgon i en sjö i Southampton. Jeremy Cooke, en professor på Alices universitet, är märkbart berörd av hennes död. Han bestämmer sig för att samla all information han kan hitta om Alice. Han pratar med alla i Alice närhet och läser allt hon har skrivit i sin dagbok, brev, bloggar, sms, mejl, tweets och artiklar.

Bit för bit pusslar han ihop bilden av Alice genom spåren hon har lämnat efter sig. Men hans motiv är dunkla och skälet till hans besatthet sträcker sig många år tillbaka.

I T.R. Richmonds psykologiska nagelbitarthriller Vem var Alice? skruvas historien till nya nivåer."
(T.R. Richmond är en pseudonym)

Utg.datum: 2015-07-08
Sidor: 400

Rörelsen, John Ajvide Lindqvist

Stockholm i mitten av 80-talet.
En prequel till Himmelstrand.

Beskrivning från Ordfront förlag:
"I september 1985 flyttar John Lindqvist in i ett trångt och mörkt gårdshus på Luntmakargatan i Stockholm, vägg i vägg med Brunkebergstunneln. Han vill skapa sig en karriär som restaurangtrollkarl. Några veckor senare blir han tagen för stöld på Åhléns och tillbringar en natt i häkte. Under natten inträffar en rörelse av svårtolkad karaktär och när han återvänder till sitt hus dagen efter har något hänt. Fåglar faller från himlen och hans grannar beter sig underligt.

Snart upptäcker han att det finns något i det låsta duschrummet längst inne i tvättstugan, något som kan låta oss färdas till den andra platsen och besanna våra drömmar. Det kostar bara lite lite blod. När John så småningom börjar delta i verksamheten dras han ner i en ström av magi, våld och gemenskap som mynnar ut i mordet på Olof Palme.

Rörelsen den andra platsen är en prequel till John Ajvide Lindqvists förra roman Himmelstrand. Det är en berättelse om vår strävan efter sanning och samhörighet och priset vi är villiga att betala, om Stockholm i mitten av 80-talet, trolleri och socialdemokrati. Den är den andra delen i trilogin "Platserna" som kommer att avslutas med X den sista platsen."
Utg.datum: 2015-09-23
Sidor: ?

En saga om tidens väsen, Ruth L Ozeki

..."filosofiska funderingar kring tid, och oväntat rörande." - The Times
Beskrivning från Forum bokförlag
Utg.datum: 2015-08-12
Sidor: 500

Elva dagar i Berlin, Håkan Nesser

Tredje delen i storstadstrilogin.
Beskrivning från Albert Bonniers förlag
Utg.datum: 2015-08-21
Sidor: 250


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)