torsdag 28 april 2016

LowCarb-fika till midsommartrubbel


...och sockerskålen funkar finfint att fylla med vitsippor.

Till det gräddstinna kaffet serveras Midsommargryning av Lars Wilderäng. Föll för denna läsfrestelse lite tidigare än vad som var tänkt (planerad sommarläsning blev alltså vårläsning). Ett frossande i militära tekniska benämningar, beteckningar och detaljer som jag inte fattar ett jota av, men men i övrigt... ack, så ruskigt spännande och förfärande realistiskt scenario - huga! Inte helt otänkbar skräckvision för boende på ostkusten, där gamla energiminnen för rysskräcken säkert sitter fastetsad sedan 1700-talets härjningar.

"Ordet på meddelandeblanketten var klart och tydligt. Midsommargryning.

På midsommardagens morgon vaknar Sverige till ett strömlöst land, där kommunikationerna inte fungerar. Snart börjar beredskapslarmen och flyglarmen tjuta över bakfulla svenskar. I tv och radio meddelar Sveriges unge överbefälhavare att Ryssland inlett nya aggressioner mot landet och att den svenska regeringen avgått. Den här gången står Sverige rustat för att möta anfallet. Eller gör man? På vems sida står egentligen den svenska militären?

Midsommargryning är den rafflande uppföljaren till Lars Wilderängs säkerhetspolitiska thriller Midvintermörker."

Bokens handling utspelar sig tio år efter Midvintermörker, året är alltså 2023. Science fiction när det blir som allra ruggigast, är nog trots allt den här typen med det där verklighetstroget tänkbara scenariot. Otäckt på allvar, uschiamej, nu måste jag nog fortsätta läsa här...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)