fredag 3 juni 2016

Rå skrämmande verklighet till len mild jordgubbssmoothie en varm och solig fredag


Kunde inte låta bli att påbörja ännu en bok; Hatet - en bok om antifeminism av Maria Sveland.
Text hämtad hos bokus:

"Det kom ett brev med ett dödshot. När den första rädslan lagt sig gör sig vreden startklar och ett skrivande tar vid. Hatet. En bok om antifeminism är en berättelse om ett Sverige i förändring där ett nytt debattklimat sakta har vuxit fram, och där det är alltmer legitimt att avsky feminismen och dess företrädare.

Hur kommer det sig att aggressiviteten mot feminister och kvinnor ökar just nu? Vad får hatet för konsekvenser? Hur kan feministhatet förstås utifrån ett historiskt och politiskt perspektiv? Genom intervjuer, analys och kartläggning av antifeminismen visar Maria Sveland hur allvarligt läget är, både för feminister och enskilda kvinnor.

Den här boken är en larmklocka och en uppmaning till alla som säger sig stödja idén om rättvisa och mänskliga rättigheter."

Egentligen vet jag just inte så mycket om "feminism" (och ännu mindre om "antifeminism"), men stödjer ju helt klart idén om rättvisa och mänskliga rättigheter, så: En verkligt skrämmande bok att läsa, men även med all säkerhet väldigt viktig. Och när passar det som allra bäst att ta itu med böcker om kuslig verklighet, om inte när det är som allra ljusast på sommaren...


Trevlig Helg!
animated-hug-image-0131

1 kommentar:

  1. Tack för tipset. Vill definitivt läsa den. Låter mycket intressant och viktig som du säger.

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)