lördag 16 september 2017

En författarintervju i lokaltidningen som kanske intresserar skräckläsare?

Hmm... Tänkte att detta kanske kunde intressera skräckläsande bokbloggare?

I gårdagens lokalblaska fanns lite delgiven info om skräckförfattaren John Ajvide Lindqvists planerade roman Vänligheten. Hoppas det inte bidrar till tidningsdöden nu att jag på detta viset ger ut en liten smakbit från reportaget? Men klickar man på länken längst ned för nätupplagans tidningsrubrik så kan man ju bli en kund och läsa hela artikeln på nätet (lite smygreklam sådär, som tack för att jag utan att be om lov lånade in denna citerade snutt tagen ur sammanhanget😇):

[...]"Samtidigt planerar han romanen "Vänligheten", som ska utspela sig i Norrtälje.
   - Norrtäljes historia kommer att vara viktig och det kommer att vara Norrtäljes faktiska geografi, allting ska vara som det verkligen ser ut. 
Berättelsen kretsar kring fem personer i 30-årsåldern, tre män och två kvinnor. En av männen och en av kvinnorna har speciella förmågor, som utvecklas när de båda grupperna möts. 
En gul container i hamnen får också en roll i historien.
   - Ingen vet var den kommer ifrån, men den får saker att förändras, säger John Ajvide Lindqvist.
   Titeln på romanen är ingen ironi. Vänlighet är ett centralt tema för berättelsen. Den där vardagliga hyggligheten som gör världen lite lättare att leva i."[...] 
(NT; Kultur&Nöje, fredagen den 15 september; "En skräckfylld resa in i det stora mörkret")Men först romanen X, avslutande delen i trilogin "Platserna". Den är reserverad för bibliotekslån,
såklart!😊


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)